Vepřové závitky s houbami
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůHouby čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Vajíčka v misce rozšleháme.
- 2V pánvi osmažíme kostičky slaniny, pak k ní přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Do pánve vmícháme plátky hub, krátce je podusíme, směs podle chuti osolíme a přimícháme rozšlehaná vajíčka.
- 3Maso naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek pak potřeme připravenou nádivkou, stočíme do ruličky a zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami.
- 4V zapékací míse rozehřejeme sádlo a závitky v něm opečeme ze všech stran. Pak přilijeme pivo, přikryjeme a dusíme do měkka. V průběhu dušení závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu.
- 5Měkké závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a necháme na mírném ohni provařit a zhoustnout.
- 6Závitky podáváme přelité omáčkou s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.