Vepřové závitky s šunkovou směsí
65 min.
Ingredience
- křenová smetana
- 3lžíceKřen
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- šunková náplň
- 80gramůHouby čerstvé
- 100gramůSýr Feta
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaPepř bílý
- 100gramůŠunka dušená
- 400gramůVepřové kotlety
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2,5decilitryVývar asijský
- 2decilitryOmáčka Hoisin
- 70gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Feta sýr se šunkou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy. Houby očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme a přidáme k sýru. Ještě přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a pepř. Směs dobře promícháme. Křen očistíme, okrájíme a jemně nastrouháme a v misce promícháme se sladkou smetanou a špetkou cukru.
- 2Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme 8 tenkých plátků, které z vnitřní strany potřeme křenovou smetanou. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny a kopeček šunkové směsi. Maso pevně zavineme a závitek uzavřeme párátky.
- 3Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme závitky z každé strany dozlatova. Závitky vyjmeme a poskládáme je do bambusových napařovacích košíčků. Do woku do výpeku nalijeme asijský vývar, který přivedeme do varu, poté do pánve usadíme košíčky se závitky, zakryjeme a dusíme v páře téměř 20 minut.
- 4Závitky servírujeme s omáčkou Hoisin, kterou dáme zvlášť do malých misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.