Vepřové závitky s vaječnou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceSádlo syrové
- 40gramůŠunka dušená
- 2lžíceMouka bezlepková
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyŽemle bezlepková
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1694 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
128 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
890 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na menší kousky. Cibuli s houbami osmažíme na sádle. Orestovanou cibuli s houbami zalijeme celými vejci a mícháme na ohni, dokud se vejce nesrazí. Plátky vepřového masa naklepeme, vaječnou směs na nich rozetřeme a poklademe plátky šuky. Potom plátky masa sbalíme do rolek a zajistíme párátkem proti rozbalení. Připravené masové rolky pak obalíme v klasiském řízkovém trojobale - nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, kterou jsme si připravili rozstrouháním bezlepkových housek. Vepřové rolky na závěr osmažíme na oleji ze všech stran dozlatova. Tento pokrm servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.