Vepřové závitky se žampiony
85 min.

Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekVoda pitná
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
401 mg
Cukr
782 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou.
- 3Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.