Vepřové závitky se žampiony a šalotkou

40 min.
Itálie
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
  • 3
    Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
  • 5
    Závitky podáváme společně se směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.