Vepřové závitky se žampiony a šalotkou
40 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVývar zeleninový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusSalát kadeřavý
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
- 3Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
- 5Závitky podáváme společně se směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.