Vepřové závitky se zelím a jablkem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPepř cayenský
- 125gramůZelí kysané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 16kusůRajčata
- 1kusJablka
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem.
- 3Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.