Vepřové závitky se zelím a jablkem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 4
    Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.