Vepřové závitky v kapustě

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
283 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.
  • 2
    Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.
  • 4
    Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.
  • 5
    Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.