Vepřové závitky v kapustě
60 min.
Ingredience
- 80mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 600gramůVepřová panenka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
283 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.
- 2Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.
- 3Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.
- 4Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.
- 5Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.