Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
610 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.
  • 2
    Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
  • 3
    V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme.
  • 4
    Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.