Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce
70 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
610 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.
- 2Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
- 3V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme.
- 4Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.