Vepřové žebírko cikánské

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1500gramůVepřová pečeně
    • 30gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 20gramůČesnek
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku).
  • 2
    Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.