Vepřové žebírko cikánské
45 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová pečeně
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 20gramůČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
42 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku).
- 2Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme.
- 3Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.