Vepřové žebírko frankfurtské
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory vařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůPárky Frankfurtské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.
- 2Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.