Vepřové žebírko frankfurtské

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůVepřová žebra
    • 1lžičkaSůl
    • 2špetkyPepř černý mletý
    • 50gramůSádlo škvařené
    • 10gramůPaprika mletá sladká
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 500gramůBrambory vařené
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150gramůPárky Frankfurtské
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.
  • 2
    Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
  • 3
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.