Vepřové žebírko mikulovské (minutka)
40 min.
Ingredience
- 100gramůVejce slepičí
- 35gramůFeferony sterilované
- 120mililitrůVíno bílé
- 1300gramůVepřová pečeně
- 20gramůSůl
- 120gramůVepřový bok uzený
- 120gramůOkurky nakládané
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 35gramůČesnek
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
60 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
799 mg
Cukr
471 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce.
- 2Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou.
- 3Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce.
- 4Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína.
- 5V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.