Vepřové žebírko podle rychtáře
50 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 40gramůSůl
- 50gramůČesnek
- 200gramůTuk
- 150gramůOkurky nakládané
- 150gramůJátra vepřová
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůVejce slepičí
- 200gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 60gramůPaprika sterilovaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.
- 2Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.
- 3Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.
- 4Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.