Vepřové žebírko sikulské
60 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůVepřová pečeně
- 25gramůSůl
- 100gramůTuk
- 10gramůČesnek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramKmín celý
- 1000gramůZelí kysané
- 300mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
- 2Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
- 3Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme.
- 4Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme.
- 5Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 5. 2016
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobre😁
Anonymní uživatel
st 18. 5. 2016
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobre😁