Vepřové žebírko sikulské

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 25gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 10gramůČesnek
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1gramKmín celý
    • 1000gramůZelí kysané
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
  • 2
    Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
  • 3
    Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme.
  • 4
    Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme.
  • 5
    Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 5. 2016
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobre😁
Anonymní uživatel
st 18. 5. 2016
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobre😁