Vepřový bůček debrecínský

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
312 mg
Cukr
429 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.
  • 2
    Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.
  • 3
    Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.
  • 4
    Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.
  • 5
    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.
  • 6
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.