Vepřový bůček debrecínský
115 min.

Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 200gramůHovězí maso přední
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyKmín celý
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůPárky Debrecínské
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
312 mg
Cukr
429 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.
- 2Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.
- 3Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.
- 4Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.
- 5Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.
- 6Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.