Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou
120 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 150gramůKedlubna
- 200gramůMrkev kořen
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 50gramůCibule
- 15gramůPetržel kudrnka
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
89 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou.
- 2Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.