Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
89 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou.
  • 2
    Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.