Vepřový bůček po zbojnicku
80 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
106 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
146 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.
- 2Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
- 3Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.