Vepřový bůček po zbojnicku

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
106 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
146 mg
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.
  • 2
    Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
  • 3
    Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.