Vepřový bůček se šunkovou nádivkou
105 min.
Ingredience
- 700gramůVepřový bok
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3lžícePetržel - nať
- 100gramůŠunka dušená
- 3kusyŽemle tuková
- 1šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1203 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
110 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
126 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý, vykostěný vepřový bok prořízneme, aby vznikla kapsa.
- 2Máslo utřeme do pěny, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a housku navlhčenou mlékem. Směs opatrně zamícháme.
- 3Připravenou nádivkou naplníme maso a uzavřeme jehlami nebo párátky. Bůček položíme do pekáčku kůží dolů, podlijeme horkou vodou a chvíli podusíme. Potom maso obrátíme, kůži nařízneme do mřížky a bůček pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- 4Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.