Vepřový bůček zapečený v zelí
100 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 120gramůSlanina vepřová
- 300gramůSalám měkký
- 150gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 600gramůZelí kysané
- 180mililitrůSmetana zakysaná 11%
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 4gramyKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě jen 30 minut. Mezitím připravíme zelí.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, salám pokrájíme na plátky.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, zasypeme mletou paprikou, podlijeme dvěma lžícemi vypečené šťávy z bůčku, promícháme a odstavíme.
- 4Kysané zelí scedíme, vložíme do mísy, přidáme cibulovou směs z pánve a promícháme. Nedopečený bůček nakrájíme na plátky.
- 5Do pekáčku vložíme polovinu ochuceného zelí, poklademe plátky bůčku, plátky salámu, zakryjeme druhou polovinou zelí a zalijeme kysanou smetanou a zbylou šťávou z pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme aspoň 40 minut.
- 6Hotový pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.