Vepřový guláš

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
  • 3
    Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.
  • 4
    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.
  • 6
    Pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 2. 10. 2015
Vepřový guláš
Recept pochází z Receptur teplých pokrmů, takže není co zkazit a všem můžu tento recept doporučit. Já osobně jen dávám na jednu porci více masa a tím, že rodina chce více omáčky, tak přidávám o trochu více mouky. Taky přidávám trochu pepře. Tento guláš máme rádi jak s chlebem, tak i houskovým knedlíkem.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Vepřový guláš
Vepřový guláš je opravdu velice dobrou variantou jak na oběd nebo na večeři. Chce trošku víc přisolit a jinak nám moc chutnal. Překvapil mě rajčatový protlak, který do guláše nedávám. Ale i tak byl výsledek vynikající.
jelito
čt 14. 7. 2016
Vepřový guláš
Naprosto geniální doporučuji!