Vepřový guláš na zázvoru

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.
  • 2
    Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.
  • 3
    Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Vepřový guláš na zázvoru
Vepřový guláš na zázvoru nám moc chutnal. Především synovi, který ho snědl plný talíř. Recept určitě doporučuji a dávám pět hvězdiček. Jen dětem nedávejte do guláše ty feferonky. I já jsem je synovi oddělala. 😉