Vepřový guláš po zahradnicku
110 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 800gramůVepřová plec
- 60gramůSádlo škvařené
- 4kusyPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 5kusůRajčata
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 5krajícůChléb konzumní
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, oloupaná rajčata nahrubo, papriky s feferonkou bez jádřinců na proužky, žampiony na plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, maso na něm zprudka osmahneme, přisypeme cibuli a pár minut podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme 40 minut. Nyní přidáme rajčata, papriky a feferonku. Na pánvi rozpustíme kousek másla, plátky žampionů na něm orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a přidáme do guláše. Povaříme ještě 20 minut a vmícháme do guláše nakládaný hrášek.
- 3Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.