Vepřový guláš s bramborami a okurkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
  • 2
    Během dušení přidáme do guláše očištěné, na kostky nakrájené brambory a povrch posypeme znojemskými okurkami na jemno nakrájenými.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.