Vepřový guláš sterilovaný
170 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 50gramůSádlo syrové
- 100gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
359 mg
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme maso, ochutíme solí a pepřemm, zvolna dusíme. Mezitím občas promícháme a podlijeme horkou vodou.
- 2Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.