Vepřový guláš zahuštěný
75 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusSůl
- 750gramůVepřová plec
- 750gramůBrambory
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5lžíceSádlo škvařené
- 2kusyOkurky nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
- 2Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.
- 3Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.
- 4Očištěné, oloupané brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Jakmile jsou uvařené, zcedíme je a přidáme do guláš.
- 5Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami a třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.