Vepřový guláš zahuštěný

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
  • 2
    Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.
  • 3
    Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.
  • 4
    Očištěné, oloupané brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Jakmile jsou uvařené, zcedíme je a přidáme do guláš.
  • 5
    Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami a třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.