Vepřový jazyk na cibulce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme.
  • 4
    Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.