Vepřový jazyk na cibulce
60 min.
Ingredience
- 2kusyVepřový jazyk
- 25gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPórek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
- 2Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme.
- 4Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.