Vepřový jazyk z pekingské kuchyně

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme, přidáme celý pepř, oloupanou cibuli, sójovou omáčku. Vložíme ještě hvězdičky badyánu. Nakonec do hrnce dáme očištěné vepřové jazyky, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme doměkka. Doměkka uvařené jazyky vybereme z nálevu, sloupneme z nich bílý povrch, každý jazyk z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme stranou.
  • 2
    V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, do kterého přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme med, podle chutí chilli koření. Nakonec zahustíme škrobem a hotovou omáčku stáhneme z ohně.
  • 3
    Vychladlé jazyky nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je vychladlou omáčkou, vše ozdobíme plátkem citrónu a nasekaným koprem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.