Vepřový jazyk z pekingské kuchyně
80 min.
Ingredience
- 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramVepřový jazyk
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOmáčka sójová
- 2kusyCibule
- 3kusyBadyán
- 3gramyPepř černý celý
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,5decilitrVíno portské
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme, přidáme celý pepř, oloupanou cibuli, sójovou omáčku. Vložíme ještě hvězdičky badyánu. Nakonec do hrnce dáme očištěné vepřové jazyky, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme doměkka. Doměkka uvařené jazyky vybereme z nálevu, sloupneme z nich bílý povrch, každý jazyk z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme stranou.
- 2V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, do kterého přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme med, podle chutí chilli koření. Nakonec zahustíme škrobem a hotovou omáčku stáhneme z ohně.
- 3Vychladlé jazyky nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je vychladlou omáčkou, vše ozdobíme plátkem citrónu a nasekaným koprem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.