Vepřový měšec po kaplicku
85 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 80gramůAnglická slanina
- 100gramůSlanina vepřová
- 1000gramůVepřová kýta
- 200gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 200gramůJátra vepřová
- 100gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůŽemle tuková
- 1gramZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
357 mg
Cukr
701 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme doširoka.
- 2Vepřové maso opláchneme a semeleme spolu se žemlí částečně namočenou ve vývaru. Osolíme, přidáme zázvor a promícháme se žloutky.
- 3Plátky masa směsí potřeme a do středu naskládáme na malé kousky nakrájená vepřová játra a anglickou slaninu, které jsme osmažili na části tuku. Přidáme ještě na kousky nakrájený vařený bílek, náplň osolíme a opepříme. Plátky upravíme do tvaru měšce a kraje svážeme nití.
- 4Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně roztavit v druhé části tuku, přidáme jemně nakrájenou cibulku a vše osmahneme dorůžova.
- 5V tomto základu opečeme měšce, podlijeme je teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.
- 6Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme.
- 7Nakonec vložíme měšce do provařené šťávy a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.