Vepřový měšec po kaplicku

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
357 mg
Cukr
701 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme doširoka.
  • 2
    Vepřové maso opláchneme a semeleme spolu se žemlí částečně namočenou ve vývaru. Osolíme, přidáme zázvor a promícháme se žloutky.
  • 3
    Plátky masa směsí potřeme a do středu naskládáme na malé kousky nakrájená vepřová játra a anglickou slaninu, které jsme osmažili na části tuku. Přidáme ještě na kousky nakrájený vařený bílek, náplň osolíme a opepříme. Plátky upravíme do tvaru měšce a kraje svážeme nití.
  • 4
    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně roztavit v druhé části tuku, přidáme jemně nakrájenou cibulku a vše osmahneme dorůžova.
  • 5
    V tomto základu opečeme měšce, podlijeme je teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.
  • 6
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme.
  • 7
    Nakonec vložíme měšce do provařené šťávy a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.