Vepřový mozek s vejci
40 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 750gramůVepřový mozek
- 800gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
241 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a za pozvolného míchání podusíme.
- 3Nakonec přidáme vejce a za stálého promíchávání necháme zhoustnout.
- 4Mozek s vejci ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.