Vepřový paprikáš
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůVepřová panenka
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, pepřem a obalíme ve lžíci sladké papriky.
- 2Na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dohněda cca 3-5min. Poté přemístíme maso na talíř, přilijeme do pánve zbylý olej a orestujeme nasekanou cibuli.
- 3Vrátíme do pánve maso, přidáme zbytek papriky, rajčata, zalijeme 125ml vody a přivedeme k varu. Vaříme cca 5min do zhoustnutí.
- 4Odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.