Vepřový perkelt s paprikou
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 1kusCibule
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 200gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 5decilitrůVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na zaklad vložíme vepřové maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme. Podléváme vždy, když je šťáva téměř vysmahlá. Až bude maso měkké, přidáme zelenou papriku na nudličky a nasekaná rajčata, ještě chvíli podusíme. Dochutíme solí a pepřem, nakonec povaříme tak, aby šťáva nebyla příliš řídká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.