Vepřový plátek na pomerančích

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečeni nakrájíme na plátky a obě strany osolíme a opepříme,
  • 2
    potřeme hořčicí a z jedné strany je posypeme polovinou cukru. Kotlety narovnáme pocukrovanou stranou dolů na mělkou žáruvzdornou mísu. Oloupeme pomeranče, odstraníme všechnu bílou dužinu a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Plátky pokryjeme kolečky pomerančů, podlijeme pomerančovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec je posypeme zbylým cukrem.
  • 4
    Dáme asi na 35 minut do trouby předehřáté na 200°C, kotlety občas potíráme šťávou a necháme je propéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.