Vepřový řízek brněnský

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem.
  • 2
    Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
  • 3
    Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme.
  • 4
    Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.