Vepřový řízek brněnský
45 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 1000gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůStrouhanka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem.
- 2Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
- 3Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme.
- 4Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.