Vepřový řízek pernštýnský

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
461 mg
Cukr
833 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
  • 2
    Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.
  • 3
    V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.
  • 4
    Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.