Vepřový řízek pernštýnský
35 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůŠunka lázeňská
- 200gramůVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 20gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
461 mg
Cukr
833 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.
- 3V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.
- 4Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.