Vepřový řízek s cibulovou oblohou
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCibule
- 50mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.
- 2V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.
- 3Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.
- 4Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.
- 5Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.