Vepřový řízek smažený
35 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 170gramůStrouhanka
- 80mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Vepřový řízek smažený
klasicky vepřovi řizek dobry😁