Vepřový řízek v těstíčku
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůVepřová kýta
- 50gramůStrouhanka
- 25gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyKmín drcený
- 60mililitrůMléko polotučné
- 500gramůBramborová kaše
- 70gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme.
- 2Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko.
- 3Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 5. 2016
Vepřový řízek v těstíčku
Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu. 😬 Těstíčko vždy dělávám s použitím hladké mouky. Kombinace pohohrubé mouky a hlavně strouhanky se mi neosvědčila. Z množství na dvě porce se mi podařil obalit jeden řízek a to jsem ještě musela skrz hustoty přidat mléko a naředit. Strouhanka tekutinu vsákne. Taky jsem přidala trošku soli. Kmín jsem na maso dala, ale moc mi k tomuto jídlu nesedí. Jinak je v ingrediencích málo sádla na smažení, dva velké řízky se na necelých osmi gramech opravdu neusmaží. Dávám vyšší vrstvu, může se použít i olej. Pro větší jedlíky doporučuji počítat s větším množstvím bramborové kaše. Jinak jde použít i jiné vepřové maso, např krkovička nebo kotletka. Většinou ale dělávám z kuřecího masa.