Vepřový steak na pepři

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
872 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kýty ukrojíme 4 steaky, které z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Pepř nahrubo roztlučeme a rozprostřeme po talíři. Steaky vtlačíme do pepře, aby se povrch masa dobře obalil, potom je obalíme i z druhé strany. Přikryjeme je a necháme 30 minut stát stranou.
  • 2
    Rozehřejeme máslo s olejem na pánvi. Steaky vložíme do pánve a 5-7 minut je po každé straně smažíme, aby se propekly, ale zůstaly šťavnaté. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
  • 3
    Na pánev vlijeme víno a necháme je svařit asi na polovinu. Přitom
  • 4
    mícháme, aby se odlepily kousky pepře a rozpustily se připečeniny na dně. Přidáme vývar a 5 minut vaříme. Šťávu přecedíme, aby v ní nezůstaly kousky pepře, potom ji vrátíme na pánev a ještě 3 minuty vaříme, nesmí však příliš zhoustnout.
  • 5
    Vlijeme smetanu, omáčku průběžně promícháváme a prudce povaříme, aby zhoustla. Na pánev dáme steaky, dobře je prohřejeme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.