Vepřový steak po staročesku
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2kusyKlobása ostravská
- 1kusCibule
- 6kusůPapriky beraní rohy
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.
- 2Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.
- 3Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.
- 4Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.