Vepřový steak pražského uzenáře

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.
  • 2
    Připravené plátky pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené vyjmeme a potřeme je částí másla.
  • 3
    Do výpeku přidáme šunku nakrájenou na nudličky, očištěný, na plátky nakrájený pórek a žampiony. Osmahneme, přidáme máslo, vše podusíme, přidáme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a ještě podusíme.
  • 4
    Při podávání každou porci podléváme smetanovou omáčkou s vložkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.