Vepřový steak s houbovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Jednu lžíci mouky smícháme se smetanou.
- 2Vepřovou plec nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka je osmažíme na oleji spolu se žampiony nakrájenými na plátky.
- 3Zalijeme smetanou a dusíme 30 minut. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.