Vepřový závitek hukvaldský

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
994 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.
  • 2
    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.
  • 3
    Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.
  • 4
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
  • 5
    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.
  • 6
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Vepřový závitek hukvaldský
Parádní jídlo, musím pochválit. Na porci dávám více masa, zhruba 100 až 120 g. Žampiony strouhám na hrubém slzičkovém struhadle a závitky jsem servírovala rozkrojené šikmým řezem.
Anonymní uživatel
út 10. 11. 2015
Vepřový závitek hukvaldský
To vypadá lákavě. Co nejdříve vyzkouším. 🙂