Vepřový závitek plněný kysaným zelím
45 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 40gramůŠunka drůbeží
- 100gramůZelí kysané
- 40gramůCibule
- 10gramůOlej olivový
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.
- 3Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 8. 10. 2015
Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Ještě dodám ,že jsem pekla déle než půlhodinu. Zelí půjde dochutit i např. rozškvařenou slaninou s troškou cibule, půjde přidat kmín a pokud někdo chce místo výpeku šťávu, tak může trochu zahustit moukou.
Anonymní uživatel
čt 8. 10. 2015
Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Parádní závitky, chutnaly nám. Recept jsem jen malinko upravila v tom, že jsem použila místo kýty krkovičku a místo olivového oleje olej řepkový.