Vermicelli s candátem a křenem
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Vermicelli
- 200gramůCandát obecný
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 80gramůŠalotka
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůKřen
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Filety z candáta nakrájíme na kostky, špenátové listy trochu posekáme, šalotku nakrájíme nadrobno, čerstvý křen nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme candáta a osmahneme. Přidáme špenát, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. V jiné pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, posypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přilijeme vývar, smetanu, důkladně promícháme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, dvě třetiny křenu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
- 3Těstoviny promícháme s křenovou omáčkou, rozdělíme na talíře, doplníme candátem se špenátem, posypeme zbytkem křenu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.