Vermicelli s candátem a křenem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Filety z candáta nakrájíme na kostky, špenátové listy trochu posekáme, šalotku nakrájíme nadrobno, čerstvý křen nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme candáta a osmahneme. Přidáme špenát, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. V jiné pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, posypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přilijeme vývar, smetanu, důkladně promícháme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, dvě třetiny křenu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
  • 3
    Těstoviny promícháme s křenovou omáčkou, rozdělíme na talíře, doplníme candátem se špenátem, posypeme zbytkem křenu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.