Vermutová omáčka

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
109 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.
  • 2
    Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.
  • 3
    Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.