Vermutová omáčka
35 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMartini bianco
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCibulka jarní
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusTymián čerstvý
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
109 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.
- 2Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.
- 3Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.