Větrníky s tvarohovým krémem

65 min.
Turecko

Ingredience

    • 70gramůTuk
    • 6gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2špetkySůl
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 500gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 6gramůPetržel - nať
    • 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 5kusůVejce slepičí
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
80 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
563 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.
  • 2
    Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.
  • 3
    Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.
  • 4
    Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.