Větrníky s tvarohovým krémem
65 min.
Ingredience
- 70gramůTuk
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkySůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 500gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 6gramůPetržel - nať
- 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
80 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
563 mg
Postup přípravy
- 1Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.
- 2Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.
- 3Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.
- 4Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.