Větrníky se sýrovou náplní
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůSýr Cottage
- 100gramůCréme fraiche
- 15mililitrůMartell cognac
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůProtlak rajčatový
- Na vymazání plechu
- 25gramůTuk
- 30gramůMouka polohrubá
- Odpalované těsto
- 65gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout. Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, ze sáčku na plech vytlačujeme těsto a tvarujeme malé větrníky. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Větrníky ještě horké podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Sýr cottage dobře promícháme s créme fraiche, osolíme, opepříme, přimícháme rajčatový protlak, zakápneme koňakem a tímto krémem naplníme větrníky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.