Vídeňské smažené řízky
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 5špetekSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 3lžíceMouka polohrubá
- 600gramůTelecí kýta
- 1,5decilitryOlej stolní
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
372 mg
Cukr
683 mg
Postup přípravy
- 1Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 2Vložíme je do rozpáleného tuku v pánvi a smažíme z každé strany asi 3 minuty.
- 3Usmažené položíme na papírové ubrousky na talíři, aby se odsál tuk ze smažení.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.