Vídeňské spitzbuben
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 70gramůMandle
- 140gramůCukr moučkový
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mouku, cukr, nakrájené máslo, žloutky, mandle a špetku soli zpracujeme. Těsto dáme do chladu.
- 2Vyválíme plát silný cca 3 mm a tvořítkem děláme čtverečky s ozdobným krajem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 3U poloviny sušenek vypíchneme uprostřed ozdobné tvary.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 7-10 minut.
- 5Čtverečky necháme vychladnout. Slepujeme polovinu čtverečků meruňkovou a polovinu rybízovou zavařeninou. Spojíme vždy jednu plnou a jednu vykrojenou sušenku, pocukrujeme. Uchováváme v dobře utěsněné nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.