Vídeňské spitzbuben

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, cukr, nakrájené máslo, žloutky, mandle a špetku soli zpracujeme. Těsto dáme do chladu.
  • 2
    Vyválíme plát silný cca 3 mm a tvořítkem děláme čtverečky s ozdobným krajem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    U poloviny sušenek vypíchneme uprostřed ozdobné tvary.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 7-10 minut.
  • 5
    Čtverečky necháme vychladnout. Slepujeme polovinu čtverečků meruňkovou a polovinu rybízovou zavařeninou. Spojíme vždy jednu plnou a jednu vykrojenou sušenku, pocukrujeme. Uchováváme v dobře utěsněné nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.