Vídeňský jablkový závin
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3lžíceRum
- 60gramůHrozinky
- 100gramůCukr krupice
- 60gramůMandle
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 1000gramůJablka
- 500gramůListové těsto
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse je smícháme s citronovou kůrou, rumem, omytými hrozinkami, cukrem, vanilkovou trestí a nasekanými mandlemi.
- 2Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Okraje necháme volné. Na strouhanku naneseme připravenou jablkovou náplň, kratší okraje těsta zahrneme dovnitř a závin svineme. Můžeme potřít částí rozpuštěného másla.
- 3Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 30-40 minut. Po 20 minutách pečení potřeme povrch závinu rozpuštěným máslem.
- 4Upečený závin necháme vychladnout a podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.