Vídeňský jablkový závin

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse je smícháme s citronovou kůrou, rumem, omytými hrozinkami, cukrem, vanilkovou trestí a nasekanými mandlemi.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Okraje necháme volné. Na strouhanku naneseme připravenou jablkovou náplň, kratší okraje těsta zahrneme dovnitř a závin svineme. Můžeme potřít částí rozpuštěného másla.
  • 3
    Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 30-40 minut. Po 20 minutách pečení potřeme povrch závinu rozpuštěným máslem.
  • 4
    Upečený závin necháme vychladnout a podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.