Vídeňský kapr
45 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 10gramůKapary sterilované
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 1lžíceHořčice
- 50gramůOkurky nakládané
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusCibule
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
747 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.